Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

6 green 2 red 6 green 2 red...

Discussion in 'Inspire 2 Help' started by Ilmakuvausorg, Aug 12, 2017.

  1. Ilmakuvausorg

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    6
    Hi, can someone help me and tell what this mean when the lights flashes six normal green, then two a little slower red and then again six normal green and again two reds. This continue for a long time. After shutting the aircraft down and restarting, it did continue like that. No other warnings and the sensors were normal. But this did not happen any more the next day in a different location. What might cause this weird blinking? What my Inspire tried to say to me? Has anyone else seen this?

     
  2. Advexure

    Approved Vendor

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    469
    Location:
    Los Angeles, CA
    It could have been the IMU initializing and warming up. Was this occurring on the front end of the cycle soon after powering up the aircraft? You could conduct an IMU Calibration if you wish. If you're not seeing any warnings on screen or anything logged in the error logs I wouldn't be all that concerned.
     
  3. Ilmakuvausorg

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    6
    I flew with it just 10 minutes before and then it did not had any issues. Just changed the location a couple of kilometres and then was going to fly again but then right after powering up, after the normal initial light show, it started to flash like that. I did not look at the front end. I powered down and started again and the same weird flashing continued. I did not fly then. No error messages on the screen, I wish there were to tell what was the porblem, but nothing.

    The only little issue in the previous flight was that the app warned of a weak transmission of the view. In fact a few days ago the whole app crashed during a flight. I landed and reopened the app and then it was OK again. Can this be in some connection to this weird blinking?

    The next day on my yard, no issues any more. I might do the IMU calibration anyway.