Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

Android App Update v1.0.10

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,964
Reaction score
5,240
Can confirm this appears to address the issue of app crashing on motor start up.

That was quick DJI - Well done !:)
 
  • Like
Reactions: JimPA
Joined
Apr 5, 2015
Messages
119
Reaction score
72
Age
50
Yes, v1.0.10 does NOT crash on my Nexus 7 when launching. :)
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,964
Reaction score
5,240
Have flown 7 packs today and can confirm app appears stable with no problems whatsoever. :p
 
Joined
Feb 21, 2015
Messages
2
Reaction score
0
Age
64
Update works great, only for supported android devices though. My old android tablet would not display video after the U/G, I replaced with a Samsung Galaxy Tab4, which performs very well.
 
Joined
Jun 28, 2014
Messages
93
Reaction score
59
Update works on my Samsung S5, but not on my Galaxy Tab 4 7.0. No crash, but no video either. I reverted to the 1.0.7 on my tablet and that works for now.
 
Joined
Mar 26, 2015
Messages
47
Reaction score
19
Age
64
Location
Australia
Hi Jenn384.
Can you test your app map page next time you fire up the Inspire.
When you start the motors and have a green safe to fly icon at the top .( good gps signal ) it should set home point to where the Inspire is on the ground.
Can you enlarge the map screen and check the home point is set correctly and is stable...no wondering around...give it one/two minutes please.
Also...now try to reset the home point on your app to where the rc/ pilot is...I walk away a little when doing this dynamic home point rest ....will it allow you to do the rest ????...or does it show poor signal in red.???
My tab is a Samsung Tab S WiFi...no phone or internet connection....connect only with WiFi in hot spots.
Thanks for your assistance.....pete
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,964
Reaction score
5,240
Hi Jenn384.
Can you test your app map page next time you fire up the Inspire.
When you start the motors and have a green safe to fly icon at the top .( good gps signal ) it should set home point to where the Inspire is on the ground.
Can you enlarge the map screen and check the home point is set correctly and is stable...no wondering around...give it one/two minutes please.
Also...now try to reset the home point on your app to where the rc/ pilot is...I walk away a little when doing this dynamic home point rest ....will it allow you to do the rest ????...or does it show poor signal in red.???
My tab is a Samsung Tab S WiFi...no phone or internet connection....connect only with WiFi in hot spots.
Thanks for your assistance.....pete
Dynamic home point appears to be a known bug.....watch this space.....;)
 
Joined
Jun 28, 2014
Messages
93
Reaction score
59
Hi Jenn384.
Can you test your app map page next time you fire up the Inspire.
When you start the motors and have a green safe to fly icon at the top .( good gps signal ) it should set home point to where the Inspire is on the ground.
Can you enlarge the map screen and check the home point is set correctly and is stable...no wondering around...give it one/two minutes please.
Also...now try to reset the home point on your app to where the rc/ pilot is...I walk away a little when doing this dynamic home point rest ....will it allow you to do the rest ????...or does it show poor signal in red.???
My tab is a Samsung Tab S WiFi...no phone or internet connection....connect only with WiFi in hot spots.
Thanks for your assistance.....pete
I'm running 1.0.7 on the tablet and the latest on my smart phone (S5). Which one did you want me to test?
 
Joined
Mar 26, 2015
Messages
47
Reaction score
19
Age
64
Location
Australia
Hi Jenn.
Thanks for your reply.
On your 1.0.7 can you see if the dynamic home point can be rest to your pilot/ tx position without any issues especially if you walk say 20 meters away from the Inspire and set the new home point to the tx and not the model.
I'm hoping ED and the app engineers will have a solution for the latest android app and the dynamic home point relocation.
Thanks......Pete
 
Joined
Apr 25, 2015
Messages
10
Reaction score
2
Age
44
Hello sirnikolas.. Would you please post a link for the 1.0.7 so I can download it.. Also, do you have any idea why the 2Mbps transmission rate is no longer appearing when you manually select a channle?!

Thanks
 
Joined
Feb 24, 2015
Messages
1,460
Reaction score
986
Age
39
Location
Melbourne Australia
Hello sirnikolas.. Would you please post a link for the 1.0.7 so I can download it.. Also, do you have any idea why the 2Mbps transmission rate is no longer appearing when you manually select a channle?!

Thanks
Link sent.

As for your other issue, no idea mate. I leave mine on auto always. Plus, I'm using an Air 2.
 
Joined
Feb 23, 2015
Messages
12
Reaction score
3
Location
Grantham Uk
Website
www.digitalvideodvd.com
My Galaxy Tab 3 is OK with v 1 0 10, but my tab 4 doesn't like it (no video), Dji suggested (link given to me) a reload of v 1 07 on it. which has solved the problem, shame cos its a backward step, I hope the next version will cure this. Stu
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,611
Messages
191,969
Members
28,982
Latest member
Ericmartin