Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

Custom FPV Kit really really bad range.

Joined
Jul 24, 2015
Messages
7
Reaction score
1
Age
40
Hi, this is my 1st post on the forum but i was am reading here for some times now and it as been really helpful of now.

I have build a custom FPV on my inspire 1 for real dual operator. Here is some pictures:









Here is what is in my kit:
The camera is: Fat Shark FPV HD CAMERA V2 (720P)
Transmiter is: Flysight TX-5807
FPV Google: Flysight Spexman One

I think i have done a great job on the inspire setup, the setup is clean and neat, no holes drilled into the aircraft.

My problem is that i got a range of i would say not more then 20'-30'. It should be more around 2-3 miles easy. Does any one of you know if there is anythong in this setup that can not work togheter or if there is a specific range of band and channel to use for good distance?

Thanx a lot!
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
1,882
Reaction score
733
I see you don't use the original antenna, are you sure the connector of the antenna matches the one on the TX (i.e. one of them has a pin)? IF you mix up SMA and RP-SMA by mistake you can end up with no connection (and burn the TX).
 
  • Like
Reactions: The Editor
Joined
Jul 24, 2015
Messages
7
Reaction score
1
Age
40
I see you don't use the original antenna, are you sure the connector of the antenna matches the one on the TX (i.e. one of them has a pin)? IF you mix up SMA and RP-SMA by mistake you can end up with no connection (and burn the TX).

I was in hope you where right, but i have just check and not the antenna fit the TX, but are those TX are easy to burn? Because i am about shure i may have powered it up without antenna at first to test the video quality, may it have damage it and so the range is way reduced ?
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,996
Reaction score
5,250
I was in hope you where right, but i have just check and not the antenna fit the TX, but are those TX are easy to burn? Because i am about shure i may have powered it up without antenna at first to test the video quality, may it have damage it and so the range is way reduced ?
If you have powered up your video TX without antenna attached (even for a few seconds) your transmitter is toast.
You will need to replace it.
 
Joined
Jul 24, 2015
Messages
7
Reaction score
1
Age
40
If you have powered up your video TX without antenna attached (even for a few seconds) your transmitter is toast.
You will need to replace it.
Ok i am not happy about that but it is a good news!!! I prefer that of an answer like it is not possible on an Inspire because of ..... I will order a new one tomorow morning!! Thanx a lot!
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
1,882
Reaction score
733
Because i am about shure i may have powered it up without antenna at first to test the video quality, may it have damage it and so the range is way reduced ?
Yes that is exactly the way they would fail.
Might still want to double check your channels match on the TX and RX and the same ting about antenna on the RX side before buying a new one.
 
Joined
Jul 24, 2015
Messages
7
Reaction score
1
Age
40
Yes that is exactly the way they would fail.
Might still want to double check your channels match on the TX and RX and the same ting about antenna on the RX side before buying a new one.
Yes i have! I have replaced all antenna for the original one and had the same issue.

Is a fried TX will still transmit low range signal? Because right now it is still transmiting but on a very short distance.

Also Does someone know why on my FPV google if i connect the Inspire 1 HDMI the UP/DOWN osd is cut? It does the same on my google then on my Flat Screen tv on my flat screen i got adjusterment so i can get it back but on my google i don't seems to?
 
Joined
Oct 1, 2015
Messages
1,146
Reaction score
394
Age
48
Location
Munfordville Ky
Website
www.flyhighusa.com
Yes i have! I have replaced all antenna for the original one and had the same issue.

Is a fried TX will still transmit low range signal? Because right now it is still transmiting but on a very short distance.

Also Does someone know why on my FPV google if i connect the Inspire 1 HDMI the UP/DOWN osd is cut? It does the same on my google then on my Flat Screen tv on my flat screen i got adjusterment so i can get it back but on my google i don't seems to?
It looks as if the components are not good quality, I just built a custom with the FPV and thermal cameras and it is getting around 3.5 km. If you haven't gotten it sorted give me a shout and I will help
 
Joined
Jan 14, 2014
Messages
2,043
Reaction score
493
Location
Bangor, Northern Ireland, UK
Website
irishsights.com
As the other thread on alternative thermal got locked, Ralph, can you tell us more about the custom thermal mods you have done. It would be of great interest to many. As you are doing this as a business I can see why it might be a no go area for the admin here.
 
Joined
Oct 1, 2015
Messages
1,146
Reaction score
394
Age
48
Location
Munfordville Ky
Website
www.flyhighusa.com
As the other thread on alternative thermal got locked, Ralph, can you tell us more about the custom thermal mods you have done. It would be of great interest to many. As you are doing this as a business I can see why it might be a no go area for the admin here.
Sure thing, I will gather up some info on what we are offering and shoot it out to you tomorrow. We are currently building thermal/optical Inspires for several search and rescue organizations as well as commercial interests. I love thermal tech and can't wait until the XT comes out. It should be nice. Will give you a shout tomorrow. Good to hear from you.
Respectfully

Ralph
FlyHighUSA
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,996
Reaction score
5,250
As the other thread on alternative thermal got locked, Ralph, can you tell us more about the custom thermal mods you have done. It would be of great interest to many. As you are doing this as a business I can see why it might be a no go area for the admin here.
Not a problem - Ralph/FlyHigh USA is an approved vendor.
He is free to advertise and promote his products. :)
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,709
Messages
192,749
Members
29,083
Latest member
jmi2020