Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

Help connecting DJI go app

Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
Hi guys,

im trying to use an inspire 1 that I have had parked up for the last three years, I have been charging and discharging batteries etc over that time.
I have it powered up, the remote connects and the light goes green, the camera responds to the wheel and I can start the motors,

But my Iphone is new, so I just downloaded the app DJI go to it, and it wont connect to the inspire, the equpitment page just shows how to connect but wont conenct.
I have checkd the cable is working in itunes,

is there likely some forced update that needs to be done to the aircraft in order to make it work with the latest version of the app ?

if so , does anyone know how i can get an older version of the app, and or a list of what has been updated? Im not one to allow my products to get updated when not neccesary. I recently updated an iphone after two years and the second it completed the update the battery life dropped to 50% and the GPS stopped working.

So im not one for being forced into buying new tech when its not needed.
 
Joined
Jan 13, 2019
Messages
23
Reaction score
2
Age
62
Hi guys,

im trying to use an inspire 1 that I have had parked up for the last three years, I have been charging and discharging batteries etc over that time.
I have it powered up, the remote connects and the light goes green, the camera responds to the wheel and I can start the motors,

But my Iphone is new, so I just downloaded the app DJI go to it, and it wont connect to the inspire, the equpitment page just shows how to connect but wont conenct.
I have checkd the cable is working in itunes,

is there likely some forced update that needs to be done to the aircraft in order to make it work with the latest version of the app ?

if so , does anyone know how i can get an older version of the app, and or a list of what has been updated? Im not one to allow my products to get updated when not neccesary. I recently updated an iphone after two years and the second it completed the update the battery life dropped to 50% and the GPS stopped working.

So im not one for being forced into buying new tech when its not needed.
I noticed that the older firmware on the bird does not support the new phones maybe try a older phone and or app version ??????
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
Ah, thats probably the case then , the last time I used it on an iphone 6, no probs, now I have an 8 plus and it doesnt work. The 6 is in another country, and the idea is to see if the inspire is good before taking it there.

I cant download the old app, the DJI app was the first ever thing I downloaded on my apple account, but when I try to download the old version it just installs the current version of the app. maybe I have to update the firmware on the bird
 
Joined
Jan 13, 2019
Messages
23
Reaction score
2
Age
62
Ah, thats probably the case then , the last time I used it on an iphone 6, no probs, now I have an 8 plus and it doesnt work. The 6 is in another country, and the idea is to see if the inspire is good before taking it there.

I cant download the old app, the DJI app was the first ever thing I downloaded on my apple account, but when I try to download the old version it just installs the current version of the app. maybe I have to update the firmware on the bird
I have FW 1.8 on the bird and if I use old app ver on a new Iphone 10 & 6+ it doesn't work. If I use the new app ver on a new Iphone it works good and If I use the old Iphone 5 and old app ver it works????? Not to sure about flying as of yet but everything else works good. As for the Go app you can get any ver just google (downgrade DJI go app).
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
Well, I tried an older samsung phone, an edge 6, and it at least vibrates when connected to the remote. The Iphone doesnt even do that, but it still has no connectivity within the app

I may just flash the newest firmware to the bird today and see what happens.
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
well, i updated the craft fine,
now the RC will kind of connect to the craft, the light flashes red and green, it will control the camera gimbal, but not arm the motors,
And of course, I find that after 1.03 firmware I cannot update the RC through the USB anymore, and the app wont connect, so im fully fu**ed.
I tried holding the "academy" button for ten seconds in the app to being up the controller firmware status, it just says disconnected.
What a POS!!!!!
 
Joined
Jan 13, 2019
Messages
23
Reaction score
2
Age
62
well, i updated the craft fine,
now the RC will kind of connect to the craft, the light flashes red and green, it will control the camera gimbal, but not arm the motors,
And of course, I find that after 1.03 firmware I cannot update the RC through the USB anymore, and the app wont connect, so im fully fu**ed.
I tried holding the "academy" button for ten seconds in the app to being up the controller firmware status, it just says disconnected.
What a POS!!!!!
Maybe try the DJI assistant program not sure but may be worth a try????
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
does the assistant app work for the inpsire 1? from what I can see online it does not
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
thanks, i have done this, the controller will move the camera, but not arm the motors or connect to the app
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
I have taken it apart, I know my way around electronics, there are no immediate signs of damage or wear, I cleaned the contacts etc, and no luck, the phone starts to charge, but doesnt recognise the remote in any other way.
I tried the P4 controller and the phone finds it and opens the app automatically, this makes me assume the controller is to blame.

Has anyone had any luck fixing an issue where the LED flashes RED/GREEN quickly, almost too fast to see? I cn move the camera, but not arm the motors anymore. and ZERO USB data connectivity
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
Guys and Girls,

I got a controller from fleabay. It arrived with only one light of battery.
It clearly has a newer firmware version on it, as it now can bind correctly to the inspire 1 and I can arm motors etc, see the camera moving.

However, I still have no video or telemetry.

I find it hard to believe that both controllers would have dead usb coms,

I have tried several usb cables, ive tried android and ios, (huwawei smart and iphone 6) the android shows its charging when conencted, the same as with the old controller, the iphone does nothing.
I tried the same android phone on a p3 controller and it opened the app up automatically when connected. It doesnt even ask me anything with either I1 controller.
I have the impression that Im missing something here, either that or the controller from ebay is also defective.

Can someone give me any pointer? im at the point of just throwing the lot in the bin and being done with it.
 
Joined
Jul 3, 2018
Messages
7
Reaction score
1
Age
40
I think it’s the hdmi output module being faulty on both remote controllers. Since you say you tried/have a working phantom 3 controller I would swap the hdmi module from the p3 controller onto one of the inspire 1 controllers and see if it works. (The hdmi output module for p3 and Inspire1 remote controllers are the same)
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
725
Reaction score
149
Age
37
i agree that I think the hdmi module is faulty.
the ebay controller turns out to have been in storage for 6 months and not tested again before being sent to me.
there must be something dodgy about these controllers.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,393
Messages
190,242
Members
28,758
Latest member
RobYale