Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Inspire 1 remote controller battery problems

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Kevin Robertson, Oct 2, 2016.

  1. Kevin Robertson

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    The remote will NOT power up after doing the usual short then long press of the power button. However it functions perfectly when the A/C lead is plugged into it, any suggestions would be great.

    BTW I bought this from a seller on eBay in April 2016 and have had little help from them. Seller stated the unit was new and was under warranty but who do I approach to do the repairs for me etc.?
     
  2. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    8,065
    Likes Received:
    4,536
    Plug the charger into the remote, switch it on (charger not remote) and leave it for a couple of hours.
    It should eventually start charging - I have had a few do this.

    If that doesn't work you will need to replace the 2s 6,000mah lipo internally.
     
    Kevin Robertson likes this.
  3. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    586
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    I have been hit by the same problem with exactly the same symptoms. It was working perfectly before Xmas and was fully charged after last use. I have now plugged it into the power supply and will wait to see it it starts responding.
     
  4. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    8,065
    Likes Received:
    4,536
    Did it work after an hour or so Andrew?
     
  5. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    586
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    Nothing after several hours.


    Sent from my iPad using InspirePilots
     
  6. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    8,065
    Likes Received:
    4,536
    In that case, I think you have a bit of surgery ahead of you.
    Take a look at this post which gives you an idea of what's involved.
    RC (Transmitter) Battery

    Before replacement you could try just unplugging the Molex connector for a few minutes and then reconnect - if that doesn't work it's replacement I'm afraid.

    You won't get an OEM pack but the 6,000mah 2s is nothing special. Just source one with the same (or smaller) dimensions.

    HobbyKing should have one........ Turnigy Lipoly
     
  7. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    586
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
  8. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    8,065
    Likes Received:
    4,536
    Ah.....bloody autocorrect.
    Molex...... :p