Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Inspire 2 disconnected to I Pad

Discussion in 'Inspire 2 Help' started by Kornbert, Jul 11, 2018.

  1. Kornbert

    Joined:
    Jul 4, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    7
    I am getting disconnected very often ( never happend bevore) to the I Pad ( mini) The App is still running. I can control the Aircraft by RC. When I pull off the cable I Pad - RC and plug in , the connection gets established again. The I pad says " Memory full" but I don`t know if this has to do with the disconnection.
     
    Phil DeVore likes this.
  2. Florida Drone Supply

    Approved Vendor

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    682
    You can try clearing the cache on the iPad mini and close all apps. You can delete the go app and reinstall. We have found using an iPad mini and an iPad Pro side by side that the iPad Pro does not fail. The processor power of the iPad mini appears to be not enough for the Go 4 App.
     
    Phil DeVore likes this.
  3. Kornbert

    Joined:
    Jul 4, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    7
    Ahhh...ok, that sound evident for.Will try this or my be better by the crystal sky
     
    Phil DeVore likes this.
  4. Florida Drone Supply

    Approved Vendor

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    682
    The crystalsky monitors both hi and ultra bright have been working well for us.
     
    Phil DeVore likes this.
  5. davidjmurray

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    18
    Location:
    New Castle, NH
    I'll just add that I'm going through a similar experience. Upgraded from an I1 to and I2 about a month ago (purchased through Florida Drone Supply, with incredible pre sale support/advice from Michael, Jim, and Jenelle there). By pure fluke, my CrystalSky Ultra started flaking out during my initial I2 flights. Since it had been fine with the I1 initially blamed the I2. But then it became clear that the problem was my CSU. It has since died, and DJI is replacing it at no charge. In the meantime, I tried using my iPad Mini 3, which I had been using with no problem for my I1 until I got the CSU. The Go4 App running on the iPad Mini 3 seemed to work fine for a bit, but would then mysteriously drop connection to the RC (always at an inopportune moment) and I'd have to unplug and reinsert the USB cable in order to use the app again. Suspecting that the iPad Mini 3 did not have the cpu power to run the Go4 app (and discussing this with Jim at Florida Drone Supply), I tried flying the I2 with the Go4 app running on my iPhone X and it worked without a hitch; no dropped connections, no video lag, all good except for the relatively tiny and dark screen compared to the CSU I'm now used to. So I'm looking forward to getting my CSU back, but will use the iPhone X as my backup for now. Considering an iPad Pro per Jim's advice.
     
  6. Phil DeVore

    Joined:
    Sep 8, 2017
    Messages:
    162
    Likes Received:
    40
    Having the same problems with my iPad disconnecting from the RC and I will try unplugging and then plugging it back in and see if that helps.
     
  7. Curt

    Joined:
    Aug 25, 2015
    Messages:
    50
    Likes Received:
    15
    Fellow Droners it looks like were all facing the same issue with the DJI go 4 system. As I mentioned before I’ve gone through one Crystal sky ultra that burn out for the replacement I received about a month ago. I am still having the issue with the GO 4 program shutting down in mid flight. It looks like DJI has made us all bata testers, what does their R&D department do ?. I’ve got the Crystalsky 7.85 Ultra for my I2 the CS 5.5 for my Mavic Pro and attached monitor on the phantom 4 pro, they all run the android operating system. I’m almost scared to fly not wanting to deal with the crash and the money I’ve got involved.
    I am not running any third-party side programs on any of my drones, controllers or monitors so I don’t believe there’s a compatibility issue.
     
    #7 Curt, Jul 14, 2018 at 7:17 PM
    Last edited: Jul 14, 2018 at 7:25 PM
  8. slim.slamma

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    1,432
    Likes Received:
    386
    Location:
    Worldwide
    ISO 12.0 is rock solid!
     
  9. Phil DeVore

    Joined:
    Sep 8, 2017
    Messages:
    162
    Likes Received:
    40
    I am beginning to think the same thing! I switch between my crystal sky monitor and my iPad and still have the same problems so it’s not just an iOS or Android issue it has to be something wrong with the DJI GO 4 app itself!! And I am of the same mindset that I am afraid to put my Inspire 2 up in the air at this point.
     
  10. Jerdog3

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    My I2 was doing it, Tried resetting everything no fix. Replaced the cable, fixed it.
     
    Phil DeVore likes this.
  11. Phil DeVore

    Joined:
    Sep 8, 2017
    Messages:
    162
    Likes Received:
    40
    Thanks that’ll be my next try.
     
  12. davidjmurray

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    18
    Location:
    New Castle, NH
    FWIW, while the problem being discussed here was driving me crazy using Go4 app to control my I2 with an iPad Mini 3, it is not happening to me when I use an iPhone X. And Jim at Florida Drone Supply tells me that he has no disconnect problems running Go4 App in an iPad Pro (but that iPad Mini 4 has problems). I am anxiously waiting to receive my "repaired" Crystalsky Ultra from DJI to see how that works with Go4 controlling I2. Jim reports that's working well for him too, so I am hopeful.
     
    Phil DeVore likes this.
  13. Phil DeVore

    Joined:
    Sep 8, 2017
    Messages:
    162
    Likes Received:
    40
    I am using my iPad Pro and I still have the same problems!!
     
  14. davidjmurray

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    18
    Location:
    New Castle, NH
    Bummer. Thanks for letting us know. It would be good to find out what differs between your setup and those that are working ok. If you can share the relevant specs of your iPad Pro here (which model, version of iOS you are running, how much RAM, wifi-only or wifi+cellular), perhaps those who aren't seeing the problem can see a difference and let us know. - Thanks.
     
    #14 davidjmurray, Jul 16, 2018 at 8:23 AM
    Last edited: Jul 16, 2018 at 8:29 AM
  15. Alsy

    Joined:
    Jan 31, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Having that trouble right now and have narrowed it down to the HDMI Module connection it is very sloppy and I have tried three different cords and it will not work, looks like going back to Dji as it is still under 1year warranty, by he way all Ipads work well with Phantom 4.
    Best of luck.