Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

No Manual ATTI mode with iOS Pilot App 1.1.1

Joined
Mar 29, 2015
Messages
1,261
Reaction score
594
Location
Buckie, Scotland, UK
Website
www.moraysky.co.uk
Since installing Pilot App 1.1.1 on my iPad Air 2 I have been unable to manually select ATTI mode using the controller P-A-F switch. The warning that ATTI has been selected is displayed but the mode status remains green P-GPS and the I1 remains rock solid in the air with no wind drift. I do have Mulitple Flight Mode select under Advanced Settings.

Has anyone else experienced this problem?
 
Joined
Apr 25, 2015
Messages
186
Reaction score
109
Location
Bucharest
Website
www.urma.ro
Considering how many people complained about sudden GPS dropout, I am not sure it's a bug.
People were asking for this feature right from the start, DJI delivered.
Solid P-GPS MODE was on every pilot wish list.
And now it's rock solid, it won't move no matter how hard you try :)
 
Joined
Mar 29, 2015
Messages
1,261
Reaction score
594
Location
Buckie, Scotland, UK
Website
www.moraysky.co.uk
Considering how many people complained about sudden GPS dropout, I am not sure it's a bug.
People were asking for this feature right from the start, DJI delivered.
Solid P-GPS MODE was on every pilot wish list.
And now it's rock solid, it won't move no matter how hard you try :)
I agree that P-GPS must be reliable and solid when required. However, all of us must be able to control our I1s if there is a GPS dropout and for that practice is essential. Also I am about to do my flight test for my UK CAA permission and part of that is to demonstrate that I can control the I1 in non-GPS stabilised mode. Therefore, being able to manually select ATTI is essential and it is a feature that did and should work.
 
  • Like
Reactions: turbodronepilot

Mazz

Moderator
Staff member
Joined
Aug 9, 2014
Messages
959
Reaction score
592
Location
NY
Funny, when I did the download and app update, I had to RE-enable multiple flight mode. Didn't expect it.
 

Mazz

Moderator
Staff member
Joined
Aug 9, 2014
Messages
959
Reaction score
592
Location
NY
It did start working. I had to bring it down, turn it off, make the change, and turn it back on. Then all was well. Just to reiterate, there was no firmware change right? Just Pilot App update?
 
Joined
Apr 25, 2015
Messages
186
Reaction score
109
Location
Bucharest
Website
www.urma.ro
I agree that P-GPS must be reliable and solid when required. However, all of us must be able to control our I1s if there is a GPS dropout and for that practice is essential. Also I am about to do my flight test for my UK CAA permission and part of that is to demonstrate that I can control the I1 in non-GPS stabilised mode. Therefore, being able to manually select ATTI is essential and it is a feature that did and should work.
I agree, Scott, being able to fly in Atti Mode is mandatory for certain aerial works, it was just a little inside joke, as this bug is somehow funny, considering that the major issue of previous firmwares was the sudden loss of gps, during flight.

Speaking of funny bugs and considering also that lately a lot of people are complaining about a sudden loss of power, with birds falling suddenly from the sky, I am looking forward to see the first pilot complaning that he is not able to land its Inspire.

"It just sits up there for the last two hours, what should I do ?"
 
Joined
Mar 29, 2015
Messages
1,261
Reaction score
594
Location
Buckie, Scotland, UK
Website
www.moraysky.co.uk
It did start working. I had to bring it down, turn it off, make the change, and turn it back on. Then all was well. Just to reiterate, there was no firmware change right? Just Pilot App update?
I updated to the Pilot App 1.1.1 before doing the firmware update. Due to intermittent rain I could only do a short test flight before I upgraded the I1 to 1.2.1.3. However, I do recall I did select manual ATTI and that it did not work. I did not have the opportunity to confirm the Multiple Flight Modes where correctly selected before flying was stopped due to rain.
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,878
Reaction score
5,189
If it is not switching to Atti in iOS then it is an app bug.

Working fine here on Android (tried this morning).
 

Mazz

Moderator
Staff member
Joined
Aug 9, 2014
Messages
959
Reaction score
592
Location
NY
I would delete and re-download the app. It's a start.
 
Joined
Apr 25, 2015
Messages
186
Reaction score
109
Location
Bucharest
Website
www.urma.ro
Can someone else using iOS app can confirm if this is a bug or not ? My bird is in Germany, for a recalibration of the engines arms, so it would be good to know what to do when it will arrive, hopefully next week.
Already there is a FAILSAFE altitude bug reported on iOS, and confirmed by DJI, please share your story.
Is this related only to the iOS devic model ( I am using also Air 2) or it is a general app bug ?
 

Mazz

Moderator
Staff member
Joined
Aug 9, 2014
Messages
959
Reaction score
592
Location
NY
I did the full update in IOS and I am seeing no issues. I only use atti and it is working great.
 
Joined
Apr 25, 2015
Messages
186
Reaction score
109
Location
Bucharest
Website
www.urma.ro
I did the full update in IOS and I am seeing no issues. I only use atti and it is working great.
Thanks, hopefully it's just Scott's badluck, maybe with a fresh reinstalmment his problem would be solved..
What kind of iOS device are you using ? On previous apps versions were some bugs related with a specific model of iPad.
 

Mazz

Moderator
Staff member
Joined
Aug 9, 2014
Messages
959
Reaction score
592
Location
NY
I have an iPad Air 2. I bought it for the quad and use it for nothing but the pilot and shou apps. Try to keep it lag free and clean.
 
Joined
Feb 24, 2015
Messages
1,460
Reaction score
986
Age
39
Location
Melbourne Australia
So I decided to update my white shiny lady.
But I ain't updating the app!

AC 23 minutes and still updating...

AC 33 minutes now :O
It never takes this long
*begins to worry*
 
Last edited:
  • Like
Reactions: The Editor
Joined
Apr 25, 2015
Messages
186
Reaction score
109
Location
Bucharest
Website
www.urma.ro
So I decided to update my white shiny lady.
But I ain't updating the app!

AC 23 minutes and still updating...

AC 33 minutes now :O
It never takes this long
*begins to worry*
They should add a little sticker to Inspire : if you have heart problems, do not update unattended :)
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,393
Messages
190,239
Members
28,755
Latest member
Bludini