Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

PLEASE HELP!!! Inspire 1 X5 horrible vibrations (URGENT!!!)

Have you experienced this problem?


  • Total voters
    4
Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 21, 2017
Messages
2
Reaction score
1
Age
21
I have recently been having some issues with my X5 Camera on my Inspire 1. It has this horrible vibration that won't go away no matter what I do unless I firmly hold camera, then the vibration goes away. The weird thing is, that the issue does not occur on the Osmo whatsoever... I've tried using a different lens which has worked sometimes, but not always... I recorded this video to explain it more in depth... Please help, I have a shoot coming on Tuesday, and I really need this thing to work... :( Thanks in advance! :)


 
Joined
May 3, 2016
Messages
25
Reaction score
3
Age
68
I had the same problem last year - same grinding noise on start up and the vibration noise. I posted the video in Dropbox but there was no response. I ended up sending the camera to DJI who replaced it with a refurb. My Inspire was also replaced at the same time but for another issue. Both replacements seem to be working fine at the moment but I have not flown the Inspire much since it was replaced.

The problem seemed to arise after I started using the Olympus 45mm lens, but it also vibrated with other lenses I was using. The only time it stopped vibrating was if I moved the camera pan/ tilt to certain positions.
 
Joined
Jul 29, 2015
Messages
216
Reaction score
64
Age
41
Is it balanced? Looks like it's pointing up when it is off. Do you have the balancing ring on? after you take the lens cap off it would be further unbalanced. I've only had the issue when the X5 is out of balance.
 
Joined
Nov 1, 2016
Messages
42
Reaction score
15
Age
33
Check contacts on gimbal port and bird also make sure your twist lock collar is snug.
 
Joined
Apr 21, 2017
Messages
2
Reaction score
1
Age
21
Hello everyone,
I wanted to thank all of you for the tips you gave! Aerial-Pixel's tip worked for sure! I made a temporary fix for my lens until I get the
 
  • Like
Reactions: Aerial-Pixel
Joined
Jan 5, 2018
Messages
13
Reaction score
1
Age
52
Remove the camera from the gimbal,Then remove the gimbal and check to make sure your camera and gimbal are connecting true with no obstructions.If everything seems ok with those,Then you most likely have a bad gimbal drive motor. I am sure you have removed the battery and rebooted the drone and remote .also remove the battery from the remote then restart.If that doesn’t work it must be the gimbal drive ,also make sure all connections are very clean because that heat you described could be caused by resistance.Clean camera and gimbal connections with a q tip and rubbing alcohol be gentle.Good Luck
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
9,966
Reaction score
5,240
Remove the camera from the gimbal,Then remove the gimbal and check to make sure your camera and gimbal are connecting true with no obstructions.If everything seems ok with those,Then you most likely have a bad gimbal drive motor. I am sure you have removed the battery and rebooted the drone and remote .also remove the battery from the remote then restart.If that doesn’t work it must be the gimbal drive ,also make sure all connections are very clean because that heat you described could be caused by resistance.Clean camera and gimbal connections with a q tip and rubbing alcohol be gentle.Good Luck
This was solved in post #4 eighteen months ago.

Closed
 
Status
Not open for further replies.

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,624
Messages
192,067
Members
28,994
Latest member
Deren