Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

Video not working

Joined
Dec 30, 2014
Messages
8
Reaction score
3
Age
77
Have now got into the first few flights I can concentrate on the camera side of the Inspire. I'm finding that it takes still photos without any problem, but the video turns on, runs for about 11 seconds, stops on 11 seconds, and then pressing the start button again does not do anything, the recording red square indicating it is recording, will not turn off. When I look at the card there is no video saved. I'm just starting to play around with it to see if it's me, but has anyone else had the same problem for a quick solution please?
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
10,008
Reaction score
5,256
As Kilrah says.... Probably card not up to the job.
If it was the one that came with your Inspire, try reformatting it via the app and then lower the resolution to 1080.
If that works fine then get yourself a faster card if you want to do 4k.
 
Last edited:
Joined
Jan 26, 2015
Messages
57
Reaction score
6
Age
38
I have v2 inspire with lexar 600x,films in 4k no problem, try reformatting if doesnt work,bad card, im using sandisk extreme pro,expensive but worth it.
 

The Editor

Moderator
Staff member
Joined
Aug 7, 2013
Messages
10,008
Reaction score
5,256
I have v2 inspire with lexar 600x,films in 4k no problem, try reformatting if doesnt work,bad card, im using sandisk extreme pro,expensive but worth it.
What's a v2 Inspire? To my knowledge they have not changed production runs????
 
Joined
Jan 26, 2015
Messages
57
Reaction score
6
Age
38
Im not sure if DJi is officially calling it a v2 but dealers here in socal do, carbon fiber is different said to a stronger weave but lighter, void warranty labels on legs,and said to have corrected issues with first production models...
 
Joined
Dec 30, 2014
Messages
8
Reaction score
3
Age
77
Thanks for that, I was using several cards including the Lexar card which came with the Inspire but it may well have been one of the others giving the problem. Am now awaiting Sandisk Extreme pro so hopefully that will solve it.
Thanks to all for your help.
 

Mazz

Moderator
Staff member
Joined
Aug 9, 2014
Messages
959
Reaction score
592
Location
NY
had this issue as well. I actually made a post about it too. I found that using smaller cards with anything on them causes me issues. I try to use empty cards with a min of 16gb. Haven't had a problem since.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
19,736
Messages
192,945
Members
29,104
Latest member
Xrious