Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

Unusual behaviour Cendence + 7" CrystalSky monitor

Joined
Jun 17, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Age
51
Hi! Just hoping for a little feedback or workarounds regarding a few issues i'm having. My setup is:
  • Inspire 2 with X7, dual Cendence remotes, 7" UB Crystalsky monitors. All items have recently been updated to the latest firmware.

    - Cendence loses it's settings: changes from PAL to NTSC, video to stills mode, frameguides disappear, colorspace changes to REC709 etc..etc..

    - Ocasionally on a reboot, under the manual video settings the aperture sets itself to T1 (strange as the DJI DL lenses max aperture is 2.8). Any attempt to change the aperture immediately reverts it back to T1. This is accompanied by a constant manic flickery change between stills + video mode.

    Any enlightenment on these issues would be gratefully appreciated! Thanks
 
Joined
Jun 17, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Age
51
Thanks. As soon as i'm back in the workshop i'll check and take some snapshots
 
Joined
Feb 7, 2017
Messages
85
Reaction score
16
Age
47
I had the same problem.

You have issue because you mount lenses wrongly.

Solution: when you mount a lens you need to lock it and do little reverse rotation with you hand on lens to be sure that all DL-lens’s pins are in contact with X7’s pins.

If you don’t do this little reverse lense rotation you will continu to have bug.

( after that you need to give Inspire 2 time to recognize the lens )
 
Last edited:

New Threads

Forum statistics

Threads
20,169
Messages
196,120
Members
29,622
Latest member
Rod Petrik