Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

IMU problem after firmware update SOLVED

Joined
Jun 19, 2015
Messages
34
Reaction score
17
Age
50
Ok, here's the story, I installed the firmware on the I1, report on the micro sd card reported success, then installed the firmware on the master radio and there was an issue, micro sd card reported corrupted file, so I downloaded the file again and reinstalled firmware on the radio, this time the card reported success. So I updated batts and figured I was good to go, tried recalibrating the IMU but always get an error at 94%.
I am thinking the initial firmware was corrupt and even though I got a success message it did not install correctly in the aircraft, how can I reinstall or should I install previouse firmware and then update again???
Help!
 
Ok, here's the story, I installed the firmware on the I1, report on the micro sd card reported success, then installed the firmware on the master radio and there was an issue, micro sd card reported corrupted file, so I downloaded the file again and reinstalled firmware on the radio, this time the card reported success. So I updated batts and figured I was good to go, tried recalibrating the IMU but always get an error at 94%.
I am thinking the initial firmware was corrupt and even though I got a success message it did not install correctly in the aircraft, how can I reinstall or should I install previouse firmware and then update again???
Help!

I updated mine tonight, no issues. You mentioned corrupt file on the SD card. I updated the RC using the bin file on a USB drive. Did you use the cable from the gimbal? I wonder if that's the reason.
 
Ok, here's the story, I installed the firmware on the I1, report on the micro sd card reported success, then installed the firmware on the master radio and there was an issue, micro sd card reported corrupted file, so I downloaded the file again and reinstalled firmware on the radio, this time the card reported success. So I updated batts and figured I was good to go, tried recalibrating the IMU but always get an error at 94%.
I am thinking the initial firmware was corrupt and even though I got a success message it did not install correctly in the aircraft, how can I reinstall or should I install previouse firmware and then update again???
Help!
Sounds like your inspire took the firmware update. .
make sure and calibrate your imu when the ac is cold on a completely flat surface ..
 
  • Like
Reactions: Aviator
I updated mine tonight, no issues. You mentioned corrupt file on the SD card. I updated the RC using the bin file on a USB drive. Did you use the cable from the gimbal? I wonder if that's the reason.
Yes I used a USB drive for the radio.
 
Sounds like your inspire took the firmware update. .
make sure and calibrate your imu when the ac is cold on a completely flat surface ..
It was cold and sitting over the flattest surface I could find.
I tried 10 different times over different surfaces and different places. Always let it cool down for at least 20 minutes.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: turbodronepilot
The missing blade generates vibration which results in an IMU calibration error
 

Attachments

  • 20150807_100650.jpg
    20150807_100650.jpg
    3.6 MB · Views: 94
  • Like
Reactions: turbodronepilot

New Posts

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
22,342
Messages
210,888
Members
35,135
Latest member
Numed24