Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

No Image Transmission Signal - Gimbal OK

Joined
Dec 6, 2015
Messages
70
Reaction score
11
Location
Scottish Borders
Website
www.pageforestry.co.uk
Hi,

I sent my Drone to Heliguy in Newcastle upon Tyne 7th January. I received the drone itself back at the end of January as only the camera was at fault.

Today I got back a different camera that is working.

Irritatingly my camera spent several weeks with the carriers enroute to the Netherlands/Newcastle/Netherlands/Newcastle due to import/export paperwork related to BREXIT.

The was no paperwork nor explanation of the problem, the Heliguy (a really helpful company by the way) technician I spoke to on the phone said it was described by DJI as "functional damage". I've asked for more information.

Total cost was £255, plus £15 for postage - I guess $300 plus?

Now I'm pondering selling the Inspire and getting a Mavic Pro 2 - if anyone has thoughts on that I'd be interested.

Cheers

Mark
 
Joined
Feb 21, 2015
Messages
3
Reaction score
0
Age
65
I bought an Inspire 1 V2 used. Great price, but consistently had all of the listed transmission errors in this thread. I scoured this thread and tried everything to make it useful. Then, after sending it to a Los Angeles based independent DJI repair guy for a month without results... I accidentally tapped the camera mount while getting the errors and they stopped. Turns out it was one of the gimbal to Inspire ribbon cables that developed a cracked wire which all but eliminated transmission. I installed a new set and the X3 on an Inspire 1V2 flies like new with great reception up to 4000 ft and easily 1 mi. CHECK YOUR gimbal mount wires for breaks, it's not always software!
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
70
Reaction score
11
Location
Scottish Borders
Website
www.pageforestry.co.uk
I bought an Inspire 1 V2 used. Great price, but consistently had all of the listed transmission errors in this thread. I scoured this thread and tried everything to make it useful. Then, after sending it to a Los Angeles based independent DJI repair guy for a month without results... I accidentally tapped the camera mount while getting the errors and they stopped. Turns out it was one of the gimbal to Inspire ribbon cables that developed a cracked wire which all but eliminated transmission. I installed a new set and the X3 on an Inspire 1V2 flies like new with great reception up to 4000 ft and easily 1 mi. CHECK YOUR gimbal mount wires for breaks, it's not always software!

I did try fiddling with the gimbal mount wires, there was no issues with it. Thanks for your feedback though.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
21,154
Messages
203,577
Members
30,783
Latest member
icenkc