Welcome Inspire Pilots!
Join our free DJI Inspire community today!
Sign up

No SD card

Joined
Feb 26, 2015
Messages
19
Reaction score
0
Age
46
Hi everyone I purchased the Inspire1 just a few weeks ago, I now have it but I'm having trouble figuring out how to run my Firmware updates. I've loaded my app to my Android device and now i'm trying to get the message saying I want to update. It just don't seem to want to work for me, When the app is open and I click the camera tab, On the very top of the screen it says (disconnected), and also on the right it says (No SD Card). Also like the instructions says , I've connected the Device to the controller and turned on the drone, also I have the Firmware update file in the camera on the drone. But nothing seems to want to work. Can anyone help me , please. Thanks
 
Joined
Feb 15, 2015
Messages
72
Reaction score
14
Age
36
What is your android device? Not all android devices are supported yet. For example I am unable to make use of my note 4.
 
Joined
Feb 15, 2015
Messages
72
Reaction score
14
Age
36
Compatible with Samsung S5, Note 3, Sony Z3 EXPERIA, Google Nexus 7 II, Google Nexus 9, Mi 3, Nubia Z7 mini. (Note: Support for additional devices available as testing and development continues.)
 
Joined
Feb 26, 2015
Messages
19
Reaction score
0
Age
46
Thats what I'm scared of actually, but I was hoping with any luck at all seeing the Android can run the app I figured it would work. Its a cheap tablet, (Hipstreet TITAN2) It as an Android 4.4.2. Model Number 7DTB25

Thanks for your help!
 
Joined
Jan 31, 2015
Messages
7
Reaction score
0
Age
66
Same problem. Tried Samsung galaxy S5 phone, Samsung Tab3 both android 4.4.2.
Then connect Apple s6 - it works.
 
Joined
Jan 31, 2015
Messages
7
Reaction score
0
Age
66
Numerous correspondence to DJI wrt the android problem ("Chats" on their web page, emails etc) they give me advice of no use as they keep on telling me what to do after I told them I've tried it and it doesn't work.
One comment was "then there is no problem - get out and fly" ........LoL
 
Joined
Feb 26, 2015
Messages
19
Reaction score
0
Age
46
I can try that, but it is new , came with the drone, so you really dont think its the Android I'm using?
 
Joined
Aug 7, 2013
Messages
10,857
Reaction score
5,721
Thats what I'm scared of actually, but I was hoping with any luck at all seeing the Android can run the app I figured it would work. Its a cheap tablet, (Hipstreet TITAN2) It as an Android 4.4.2. Model Number 7DTB25

Thanks for your help!

There is no chance in hell that the Hipstreet Titan 2 can cope with the amount of data crunching the app has to do when running live. I have just looked up the specs of that tablet and it is simply not up to the task.

You will need to invest in something much more powerful.
 
Last edited:
Joined
Mar 17, 2014
Messages
557
Reaction score
340
Location
Big Bear, CA.
There is no chance in hell that the Hipstreet Titan 2 can cope with the amount of data crunching the app has to do when running live. I have just looked up the specs of that tablet and it is somply not up to the task.

You will need to invest in something much more powerful.

512mb of ram and 1.2ghz cpu.. Yeah no good.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
21,735
Messages
207,541
Members
31,783
Latest member
Abhishek