Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

DJI firmware 30m restriction.. Are they fixing it?

Discussion in 'General Discussion' started by Davidp, Aug 19, 2017.

  1. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    I have been spraking about this on herr in a selerate thread but thought i open a seperate thread about the actual firmwate fix for it..
    Does anyone know if DJI are taking this height limit firmware issue seriously???

    We all can't keep constantly closing and opening our DJI GO apps between each blasted flight and lipo change whilst working on paid jobs.

    I've managed to get the restrictions lifted by doing the above but it happen everytime I power off the drone or change a battery.

    I've only had my Inspire 1 Pro for a few days.. Very impressed with the physical machine but not the firmware by a long shot.
    My Mavic has never had any issues.
    I've tried contacting DJI but no response so wondered if anyone here knows what the deal with it is??
    Surely this cannot go in fixed in firmware by the Gods of drones?

    Dave
     
  2. Cruncher

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    By logging into your account at account.dji.com you will automatically release the altitude & distance restrictions. You only need do this the one time.
     
    #2 Cruncher, Aug 19, 2017
    Last edited: Aug 19, 2017
  3. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    Right ok
    Thanks I shall try that
    Dave
     
  4. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    That does NOT work
    Even got an email from DJI and their Instruction was to 're boot app and 're install firmware which I've done to no avail.
     
    dasko likes this.
  5. James Stanton

    Joined:
    Nov 27, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Santa Cruz
    Just discovered while ON a paying job that suddenly I am restricted as well... AWESOME. thank god I had an older back up inspire.. and the search begins..
     
  6. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    By the sounds of it DJI don't think there is an issue with their firmware and suggest if I try to install everything again and do IMU and gimbal calibrayions and if it still persists then they've opened a repair ticket for me!!!!!!

    I'll de damned!!
     
  7. Simplesolid

    Joined:
    Jul 11, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    DJI opens a repair ticket for everything, seems like that's their default mode, strange because I would think they would want to save on all the costs associated with repairs.
    I also have this problem and it is very annoying, thinking of downgrading the firmware to 1.8 if that's possible.
     
  8. NickU

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    681
    Likes Received:
    355
    Location:
    UK
    Go to your DJI Go app and double check you have beginner/restricted mode turned off so you can fly outside the limits! Also check you've got your own max height and distance values set. Worth doing because sometimes installing a newer version of dji go seems to randomly change settings!

    If you have got beginner mode restrctions turned off and you still have a problem:

    Shut down the aircraft and RC, sign out of your DJI account on your tablet.
    Delete the app from the tablet, reboot the tablet.
    Now go back to the tablet app store and download dji go again.
    Start DJI Go and, if it doesn't prompt you to sign in automatically, then go to the Me page (it's on the bottom of the Go Fly screen that shows the aircraft picture near to the skypixel/editor section) and Sign in to you dji account with your ID and password.
    Now check that you have the beginner mode restrictions turned off, and that you've set your own max height and distance.

    FWIW, I fly with both an I2 and a P4 and haven't had any flight height/distance restriction issues on either aircraft since they made the change a month or two back. If you use mutliple tablets/phones, then make sure all of the dji go devices are logged in too - you don't have to log out of one to log in to another.

    Hope that helps!
     
    #8 NickU, Aug 22, 2017
    Last edited: Aug 22, 2017
    GlennElevate and The Editor like this.
  9. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    8,185
    Likes Received:
    4,598
    Ditto - I have had no issues whatsoever on any of my DJI aircraft.
    Once fully signed out via the app and back in again, there have been no height/distance restrictions.
    I've tried to tell people but................. :confused:
     
    deltalimatango and NickU like this.
  10. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    Thanks I shall try this again later today.
    Been a complete nightmare for many people. Although workable when closing and 're opening the app before every flight.
    Rgds
    Dave
     
  11. McCrea

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    I know they update the DJI Go app yesterday to correct that bug
     
  12. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    Right ok well ive u installed and 're installed the app a hour ago so shall try it out tomorrow and hope all will be well.
    Dave
     
    James Stanton likes this.
  13. Davidp

    Joined:
    Aug 16, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Location:
    Great Dunmow, Essex
    All is good
     
    James Stanton likes this.
  14. NickU

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    681
    Likes Received:
    355
    Location:
    UK
    Glad to hear it's working for you now.
     
  15. Phatzo

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    929
    Likes Received:
    263
    Location:
    Hungary
    not touching any i mean ANY update regarding the I1. 1.4 on the AC and doing very good and stable wirh no issues :)
    unbelievable what one can read here as to what problems the updates bring with them... speed not as fast anymore, wind stability, now the 30m bug, crazy...
     
    CSpenceFLY likes this.
  16. White Airwolf

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    397
    Likes Received:
    89
    Reading the manual certainly helps folks!
     
    RMartin likes this.
  17. Scoobywrx05

    Joined:
    Apr 30, 2017
    Messages:
    146
    Likes Received:
    32
    Doesn't fix the problem.
     
  18. Scoobywrx05

    Joined:
    Apr 30, 2017
    Messages:
    146
    Likes Received:
    32
    Not working for some of us boss. Problem is still there no matter how many times you log in and out or how many times the app is deleted and re installed. To combat the problem is start the app last in the start up sequence and to close and restart the app everytime battery is changed or powered off. App must be the last thing turned on in the sequence or you'll get limited.
     
    James Stanton likes this.
  19. Dennis Marra

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Editor, Or anyone
    I don't have Net connection when I fly... so how would I log in , besides the obvious of trying to Buy or get a Hot spot ?
     
  20. White Airwolf

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    397
    Likes Received:
    89
    You log in at home before you set out to fly!
    Duh!