Welcome Inspire Pilots!
Jump in and join our free DJI Inspire community today!
Sign up

New How-To Video On Autopilot's Pano Mode

Joined
Sep 29, 2015
Messages
37
Likes
23
#1
Everyone,

Enjoy this latest video from the Autopilot How-To Series that will walk you through all the capabilities added with the latest release around Pano Mode and Panorama’s via Waypoint Actions.

Autopilot How-To Video: Pano Mode


As an added bonus, based upon customer requests, I created a quick Autopilot 123 video on how I have been using Autopano Giga (separate software) to stitch the images together and host them on sites like Google Photos. You can use PT Gui, Panoweaver or other software if you’re interested. I’m pondering a deeper dive into this subject that I may release as a Udemy course…. But wanted to get this out!

Let me know what you think and start to share your creations!

How to stitch with Autopano Giga:

 
Likes: damoncooper
Joined
Aug 29, 2015
Messages
69
Likes
36
Age
66
#2
I've enjoyed flying my Inspire since I bought it last fall, but Autopilot has been a real game changer. To be able to plan waypoint missions at home, eliminating the need for a camera operator and now Pano mode, what will they think of next? I know some say the interface looks intimidating, but truly once you plan and fly a very simple mission you will soon be navigating around like a pro.

Thanks for the pano mode, it's a beautiful thing.

Bob
 
Likes: egoldy
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,228
Likes
1,069
Location
South West Florida
#3
I am using the 3.5 version trying to use the Pano mode in intermediate. I am using the spherical 360, 300 feet in altitude using my location. When I try to engage the flight I get a below deck 23 feet warning. The Inspire 1 is already at 300 feet and starts to ascend to max altitude of 400 feet. I did a default reset with the same results. I deleted the app and downloaded again with the same results. I am using an iPad Mini 4 with the latest iOS version and latest DJI Go app. I shut down the go app after I get airborne. Any help would be appreciated. I have watched the new video.
 
Joined
May 15, 2015
Messages
504
Likes
367
Age
34
Website
hangar.com
#4
I am using the 3.5 version trying to use the Pano mode in intermediate. I am using the spherical 360, 300 feet in altitude using my location. When I try to engage the flight I get a below deck 23 feet warning. The Inspire 1 is already at 300 feet and starts to ascend to max altitude of 400 feet. I did a default reset with the same results. I deleted the app and downloaded again with the same results. I am using an iPad Mini 4 with the latest iOS version and latest DJI Go app. I shut down the go app after I get airborne. Any help would be appreciated. I have watched the new video.
When you engaged did you select current location instead of takeoff location for the altitude reference?
 
Likes: SanCap
Joined
Sep 29, 2015
Messages
37
Likes
23
#9
I did set to current location. I am deep cycling batteries today and have tried it 5 or 6 different times with the same result.
If you're taking off and then need to set the base altitude, you need to say "take off location", not "current location". It will then validate that you are at "300 feet". Try that.

As far as screen recordings, you need to turn screen recording on, and then turn screen recording off and it will prompt you to save. When you save, it will save a copy of the results to your photo roll.

Let me know if that fixes it.
 
Likes: SanCap
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,228
Likes
1,069
Location
South West Florida
#10
If you're taking off and then need to set the base altitude, you need to say "take off location", not "current location". It will then validate that you are at "300 feet". Try that.

As far as screen recordings, you need to turn screen recording on, and then turn screen recording off and it will prompt you to save. When you save, it will save a copy of the results to your photo roll.

Let me know if that fixes it.
I will give that a try, I started and stopped the screen recording but did not save it. I will try it again on the next battery.
 
Joined
Sep 29, 2015
Messages
37
Likes
23
#11
I will give that a try, I started and stopped the screen recording but did not save it. I will try it again on the next battery.
Pretty sure that's your issue. If you set the altitude reference at 300 feet to "0", and then tell it to fly to 300 feet, it's going to try and fly to 600 feet (which will be stopped by the max altitude).
 
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,228
Likes
1,069
Location
South West Florida
#12
The first try I forgot to move the switch to F. Later in the video it looked like it would work then it was framing and stalled. After that it did finally create a pano. I know I made some mistakes but it seems it does not always respond the same way to the same inputs. All advice is appreciated. There is nothing exciting in this video so if any one out there is not interested in trouble shooting don't bother watching.

 
Joined
Sep 29, 2015
Messages
37
Likes
23
#13
It looked like once you got the switch in the right place, ti went through and captured all 37 pictures, right?
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
18,061
Messages
180,376
Members
26,646
Latest member
GDR